AKÇAY İLE GÜRE'YE MEMNUNE ANAÇ KÖPRÜSܔ

AKÇAY İLE GÜRE

Akçay Beldesini Güre Beldesine bağlayan ve sel felaketi nedeniyle yıkılan Güre Çayı üzerindeki köprü Akçay'lı hayırsever tarafından yaptırılıyor.

Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesini Güre Beldesine bağlayan ve sel felaketi nedeniyle yıkılan Güre Çayı üzerindeki köprüAkçay’lı hayırsever tarafından yaptırılıyor.

Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesini Güre Beldesine bağlayan ve Mart ayında Edremit’te yaşanan sel felaketinde yıkılan Güre Çayı üzerindeki köprüyü Akçay’lı hayırsever insan Akçay’lı merhum iş adamlarından Şefik Anaç’ın eşi Memnune Anaç tarafından yaptırılıyor.                                                     

9 Mart’ta 2013 tarihinde 8 ayda yağması gereken yağmurun 8 saatte metrekareye 193 kilogram yağmur düşmesi sonucu Edremit ve beldelerinde meydana gelen sel felaketi sonrası yüzlerce konut ve iş yeri büyük zarar görürken Güre sahilini Akçay sahiline bağlayan Güre Çayı üzerindeki köprü de yıkılmıştı.                                              

Afet fonundan yapılacak Devlet yardımı beklendiği için yapımı geciken bu köprüye Devletten bir yardım gelmeyeceği anlaşıldıktan sonra, Güre ve Akçay Belediyeleri kolları sıvamış, proje ve keşfi yapılarak köprünün inşa hazırlıkları başlama aşamasında, Akçay’lı hayırsever bir vatandaş tarafından son anda köprüye yardım eli uzatıldı.  

Akçay’da ikamet etmekte olan merhum iş adamı Şefik Anaç’ın eşi Memnune Anaç isimli hayırsever vatandaş, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında bu köprüyü, her türlü maliyet ve masrafının kendisince karşılanarak yaptırmayı kabul ve taahhüt etti.                                    

Akçay ve Güre Belediyelerinin köprü inşa aşamasında kendisine teknik açıdan yardımcı olmalarını isteyen Hayırsever Memnune Anaç bu talep ve taahhüdü içeren bir belgeyi imzalayarak makamında Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’na teslim etti ve yapılacak olan köprüye “Memnune Anaç Köprüsü” isminin verilmesini istedi.                                                                                    

Akçay’lı hayırsever Memnune Anaç’ın bu davranışının kendisini duygulandırdığını belirten Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay’da böyle bir hayırseverin yaşıyor olmasından büyük bir gurur duyduğunu ve kendisine şükranlarını sunduğunu ifade etti.                                                          

Hayırsever insan Memnune Anaç’ın bu bağış konusundaki teklifini, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’ya da danışarak ve onun da onayını alarak kabul ettiğini sözlerine ekleyen Başkan İnceoğlu, “Güre ve Akçay Belediyelerimizin Teknik Ekiplerinin de desteği ile Güre sahilini Akçay sahiline bağlayan bu köprü kısa sürede inşa edilerek hizmete sunulacaktır” dedi. Enver DOLGUN



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı